Om lägret


Om SPLV-lägret


Material för nedladdning 2023:

  • Vikt tvåsidig flyer för deltagare (vid utskrift välj A4, liggande format, dubbelsidig utskrift med vändning kortsida)
  • Affisch för deltagare för utskrift i A4 eller A3
  • Annonsoriginal i två storlekar (122x88 mm resp 122 x 187 mm).
  • Dokumentet "Sommarjobbet där du har kul, gör gott och boostar ditt CV!" - om att vara ledare på SPLV.

  • Kontakt splv@lerumaspenrk.se 

Segling På Lika Villkor välkomnar sedan 2009 varje år 15-20 ungdomar i åldern 13-21 år med olika funktionsvariation - helt kostnadsfritt!


Projektledning

Segling På Lika Villkor startade 2009 och är ett ideellt arrangerat läger av Lerum Aspen Rotaryklubb (LARK) och genomförs tillsammans med Lerums Segelsällskap (LESS) vid sjön Aspen i Lerum med stöd från Lerum Rotaryklubb samt samarbetspartners och frivilliga ungdomar i kommunen.


Lägrets grundfilosofi

Målet med lägret är att skapa förståelse och vänskap samt framför allt att ha kul ihop! Det är just relationen mellan ledare och deltagare som gör SPLV till ett fantastiskt läger. 


Målet är att uppfylla drömmar och skapa härliga minnen. Som deltagare blir du omhändertagen av våra utbildade, omtänksamma ungdomsledare. Tillsammans tillbringar vi fyra dagar i varandras sällskap och utforskar segelsällskapets halvö då segling, motorbåt, bad och lekar står högt på prioritetslistan!


Under dagarna blir det även utflykter, grillning, tårtkalas och mys tillsammans.


Vem får delta?

Lägret välkomnar ungdomar i åldern 13-21 år med funktionsvariation - såväl fysiska som psykiska funktionsnedsättningar - bara man kan delta i aktiviteter i och nära vatten.


Funktionsvariation kan man ha hela livet och en del går över med tiden. En femtedel av Sveriges befolkning ingår i denna grupp.


Antalet deltagare är begränsat till 15-20 för att ge bästa möjliga förutsättningar för en fin och säker upplevelse tillsammans.


Vilka är ledare?

Under själva lägret håller ett 30-tal ungdomsledare i åldern 15-21 år i aktiviteterna. Det är främst ungdomar från Scouterna tillsammans med ungdomsledare med seglingskunskaper från Lerums Segelsällskap (LESS) och andra seglingsklubbar i Sverige men även ungdomar från annat håll.


Det ska finnas två ungdomsledareper deltagare.


Samtidigt som lägerdeltagarna får en chans att uppleva några oförglömliga sommardagar får ungdomsledarna möjlighet att öva praktiskt ledarskap och bygga nätverk.


Tryggt och säkert

Vuxna ledare från ansvariga arrangörer finns alltid på plats i övergripande funktioner gällande säkerhet, måltider och aktiviteter. 


Lägret, mat och fika

Lägret är ett kostnadsfritt dagläger under fyra dagar, cirka kl 10-16. För alla deltagare ingår både fika och lunch under dagarna. 


På fredag kväll blir det dessutom After Sail med BBQ för alla.


Segling och aktiviteter

Till sjöss på sjön Aspen blir det segling tillsammans med seglingsinstruktörer från LESS och lika spännande kan det vara att få åka med i följebåten. Under dagarna blir det även lekar, utflykter, bad, grillning och mys tillsammans. Inga förkunskaper behövs.


Upplevelse för alla

Att kunna få doppa sig i sjön, hålla i rodret och kalla sig kapten och gå utanför sin komfortabla zon är fantastiska upplevelser för deltagarna. Att få dela glädjen och känna lyckan som sprids när drömmar uppfylls är lägrets innersta natur och anledningen till att SPLV lyckas år efter år.


Lika barn leka bäst är ett ordspråk som beskriver relationen mellan ledare och deltagare. Istället för att låta lägret styras av föräldrar och vuxna ligger ansvaret på ungdomar som naturligt skapar trygga relationer med deltagarna. Att anförtro ett stort ansvar till lägrets ungdomsledare har visat sig väldigt lyckat för alla.

För ungdomsledare:

Sommarjobbet där du har kul, gör gott och boostar ditt CV!


Ladda ner information om att vara ledare HÄR.


SPLV är en unik möjlighet för ungdomar i åldern 16-21 år att uppleva lägret och samtidigt vara ledare och få möjlighet att öva på ledarskap.


Samtliga ungdomsledare får under tvåhelgdagar under våren utbildning i säkerhet, HLR, pedagogiskt ledarskap och en ledarutbildning för att säkra kvalitéten under lägerveckan. Förutom seglingsinstruktörer har vi två ungdomsledare per deltagare.


Dessutom ges tillfälle att skaffa erfarenhet samt mogna i ledarrollen och bygga nätverk inför framtiden. Efter lägret får varje ungdomsledare ett personligt intyg undertecknat av ledare på plats och representanter från Lerum Aspen Rotaryklubb.


Märken och läger-T-shirt utlovas också!


Därutöver får du som ledare all mat och fika på plats samt en prova-på-månad på gym med möjlighet att ta med en vän.


Som ledare får du också en ekonomisk ersättning på 1000 kr.


Inga förkunskaper krävs.


Vi söker efter glada intresserade ungdomar - skicka in din intresseanmälan NU.


Jag har jobbat på SPLV i sex år och ständigt bevittnat en exponentiell utvecklingskurva bland Lerums ungdomsledare, något som jag hoppas kommer att fortsätta men även spridas vidare till en större skara.” säger Philip Berlin, tidigare ansvarig ungdomsledare på lägret.


Övernattning för ledare

Ett läger i lägret blir det för ungdomsledarna då övernattningsmöjligheter finns med tillgång till tältplatser, vindskydd och seglingsklubbens lokaler med omklädningsrum, duschar, bastu, toaletter, kök och matsal.Erbjudande till idrottsklubbar

Idrottsklubbar i Lerums kommun kan skicka sina ungdomsledare till lägret som en utbildningsmöjlighet i utbyte mot deras tjänster under lägret.Så roligt att du hittat SPLV-lägret och är intresserad av att vara med som ungdomsledare!


LÄS mer om att vara med som ungdomsledare här ovanför.


Fyll i formuläret här nedan så återkommer vi med mer information.


Du når oss på splv@lerumaspenrk.se


Tänk på att du ska vara ok med att synas på bilder som vi delar i sociala medier och använder för att marknadsföra lägret.


Varmt välkommen att vara med i vårt härliga gäng.


Vi ser fram emot att ses till sjöss!


 
 
 
 
 
 
 
 
Ja
Nej